Boerderij Het Lansingerland

Kinderdagopvang Bergschenhoek

Kinderopvang De Koeienwei in Bergschenhoek (gemeente Lansingerland) biedt kleinschalige kinderdagopvang voor kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar.
 

Ruim opgezet kinderdagverblijf

De Koeienwei is van binnen ruim opgezet. Er zijn speelruimtes waar kinderen met een grote variatie aan speelgoed kunnen spelen; een plek met de eettafels en poppenhoek, de zithoek om voor te lezen, te voeden etc.

De woonkeuken van het kinderdagverblijf wordt gebruikt als extra activiteitenruimte, om bijvoorbeeld te knutselen of te dansen op muziek. Deze ruimte wordt ‘s ochtends gebruikt als ontvangstruimte voor ouders en kinderen. U kunt er altijd een kopje koffie of thee krijgen. De groepsruimten zijn qua vormgeving en speelgoed aangepast aan de specifieke behoeften en de ontwikkelingsfase van het kind.
 

Kinderdagopvang – de groepen

Er zijn bij de kinderdagopvang vier groepen voor kinderen van 10 weken tot 4 jaar die plaats bieden voor maximaal 48 kinderen: Madelief, Boterbloem, Klaver en Ooievaarsnest (achter woonhuis). De Koeienwei gaat bij het indelen van de groepen uit van een verticale groepsindeling (0-4 jaar). Dit houdt in dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in de groep zitten.

Een groep bestaat uit maximaal 16 kinderen, die begeleid worden door maximaal drie (afhankelijk van de groepsgrootte en samenstelling) gediplomeerde groepsleiding en eventueel een stagiaire.
 

Horizontale groep

Medewerkers en ouders van kinderen op het kinderdagverblijf hebben gemerkt dat 3 jarige kinderen meer nodig hebben dan er tot nu toe geboden werd op het kinderdagverblijf. Wij hebben daarom gekozen voor het opstarten van een horizontale groep.

Voordelen hiervan zijn:

  • Kinderen komen meer in contact met leeftijdsgenootjes
  • Voorbereiding op basisschool d.m.v. kringgesprekken, knutselwerkjes, oefenen met kleuren e.d.
  • Leeftijdgericht speelgoed kan op de groep blijven (denk hierbij met name aan kleine voorwerpen die niet in de buurt van kleine kinderen mogen blijven)


Kinderen zullen in principe rond hun 3e jaar naar deze groep verhuizen. De ruimte is geschikt voor het opvangen van maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 3 jaar en ouder en speciaal ingericht voor deze leeftijdscategorie.

 

 

Aanmelden voor kinderdagopvang

Om uw kind / kinderen aan te melden voor kinderdagopvang, vult u onderstaand formulier in:

 

 

 

 


Op alle diensten van Kinderopvang De Koeienwei zijn de algemene voorwaarden van Brancheorganisatie Kinderopvang van toepassing.

Wij respecteren uw privacy. Via bijgevoegde link vindt u ons privacy statement.

 

 

 

 

Contact met Kinderdagopvang De Koeienwei

Heeft u een vraag over kinderdagopvang De Koeienwei, neem dan gerust contact op:

 

 

 

 

Banner